Ny Blogg....

Hej alla underbara människor som läser min blogg.
 
 
logo

FY FAAAN RENT UT SAGT!!!!!

Vaknade idag när min älskling gick upp och kunde inte somna om trots att jag inte behövde går upp.
Men det fanns ju tydligen en mening med det...
Underbar dag tänkte jag... solen skiner, morgonkaffet smaka lika bra som alltid, morgonciggen och massa såpor på tv...

Telefonen ringer och jag ser att det är från Kevins boende.
Naturligtvis förstår jag att ngt har hänt eftersom dom ringer strax efter kl: 08:00 på morgonen.
Mycket riktigt, det är E, föreståndaren som ringer.

Under en längre tid har jag pendlat Sthlm- Vbg pga att jag inte har fått ngt arbete.
När jag äntligen fick fast anställning i Vbg så var det dax att flytta hit på riktigt, så jag skriver både mig och Kevin här i början på September.

Vid tidigare samtal med LSS handläggarna i Värmdö kommun har jag meddlat att jag säljer mitt hus och jag kommer att pendla mycket fram och tillbaks, men tanken är att jag ska flytta till Varberg.
Detta sagt senast vid ett möte med handläggaren under 1:a kvartalet 2011, även sagt vid ett samtal innan sommaren att jag pendlar fram och tillbaks och att jag bor dels hos min kära mor, och dels hos en utav mina underbara kusiner.

Till att börja med så berättade Värmdö Kommun aldrig för mig att Kevins plats på boendet va uppsagd!!!
Den blev uppsagd pga att Kevin behöver konstant tillsyn och Värmdö kommun nekade boendet ytterligare personal. De var då tvungna att säga upp platsen då de inte kan avsätta en av personalen att bara vara med Kevin.
Däremot vill de att Kevin ska ha det så bra som möjligt tiden som är kvar, så de har ändå tagit en personal som kan vara med Kevin fram till hans flytt och betalar med boendets pengar som egentligen är till för andra ändamål.
När jag berättar för Värmdö kommun vid tillfälle att föreståndarren har ringt och berättat allt blir fi***n alldeles till sig och menar på att dom agerat oprofisionellt!!! HALLÅÅÅÅÅ!!! Ska inte jag som mamma få veta att min son snart inte har ngt boende????
Hon ville nämligen försöka få det till att platsen va uppsagd pga att jag pendlat fram och tillbaks och inte alls varit bosatt i Stockholm istället för att dom nekat Kevin att få den hjälp han verkligen behöver...
När jag och min mamma var på möte på Värmdö kommun tyckte CL- LSS handläggaren, att det var beklagligt att det blivit på detta vis och garanterade att Kevin kommer ju naturligtvis inte släppas i tomma intet utan att han fångas upp av Varbergs kommun.
Överflytten av Kevins ärende skulle jag absolut inte behöva oroa mig för, då detta är ngt som sköts på kommun nivå.
Hon frågade även om det fanns möjlighet att Kevin kunde bo hemma om det var så att man inte hann hitta ett boende innan platsen var uppsagd.
Nej svarade jag på det, pga att jag och Kevin är inte "där" ännu.
Självklart vill jag inget hellre än att kunna ha Kevin hemma, men han flyttade inte till ett boende för att han inte behövde, det finns ju faktiskt en anledning till att han inte kan bo hemma och det är pga att han har det han har.
Pga att han är utagerande, han är stark, han blir större, han är redan större än mig och han blev ohanterlig för mig. Jag klarade inte av honom helt enkelt och man ska inte behöva vara rädd för att sitt eget barn ska skada eller göra en illa, även om han inte vill det, eller ens förstår konsekvensen av sitt agerande...
Är man impulsstyrd så kan man inte styra över sitt agerande.

LSS handläggaren i Varbergs kommun ringde mig för c:a 2 veckor sedan, först var tanken att jag skulle ta hit Kevin och komma upp till henne så hon fick träffa honom.
Sedan ringde hon igen och berättade att hon pratat med Värmdö kommun igen och kände att det var brådskande så hon beslutade sig för att hon skulle ta sig till Västerås istället och träffa både personalen och Kevin, naturligtvis fick jag följa med om jag ville, men jag avböjde då jag dels arbetar och dels så vet jag att Kevin inte är sitt rätta jag då.

Hon berättade även att Värmdö kommun även bråkade med henne ang övertagandet och menade på att det nu va dom som skulle stå för Kevins kostnader!!!
Hon förklarade för mig, precis som Värmdö kommun gjort, att överflytten av Kevins ärende sker först då ett beslut fattats, och att tills dess så är det Värmdö kommun som skulle står för Kevins kostnader.
Men tydligen så gäller inte alls det som dom sagt till mig om att Kevin inte kommer att släppas, att jag inte alls behöver oroa mig!!!

Vad samtalet nu på morgonen handlade om var just om allt detta.
Att Värmdö inte skulle släppa Kevin va ju rent ut sagt BULLSHIT!!!!!
Kevins skolskjuts har blivit indragen!!! HALLÅ!!! Får man verkligen behandla människor på det här sättet?
Kevin står och väntar på sin skoltaxi.... så kommer det ingen... han blev ju alldeles förtvivlad.
Från att ha blivit stor kille som åker själv till skolan ska han nu gå tillbaks ett steg och behöva bli skjutsad av personalen, som egentligen inte alls ska göra det enligt beslut från kommun!!!

Värmdö hade inte ens meddelat boendet detta så dom stod ju oxå som frågetecken.
T o m skolan har ringt till boendet och frågat diverse saker... Vad fan är detta????

I sommras drog dom in hans riksfärdtjänst som han enligt beslut skulle få en gång i månaden T/ R till Stockholm.
Dom skrev att hädanefter får familjen själva se till att lösa den biten?!?!?!?!

Jag kan inte med ord beskriva hur arg, besviken, ledsen, förbannad... ja det finns faaan inte ord för vad jag känner för den där fi**an på Värmdö kommun just nu.

Hon sitter där, självgod, och bestämmer hurvida Kevin ska få ha det bra eller inte!!!
Och tydligen så har hon bestämt sig för att vi ska ha ett helvete...
VEM FAN HAR GETT HENNE DEN RÄTTEN???
Bara för att hon har pluggat och lyckats få anställning som handläggare får hon behandla människor precis som hon vill!!!!

FY FAN säger jag bara...

Så skönt att denna dag blev förstörd, för annars kanske jag hade kunnat haft en riktigt bra dag... och det får ju absolut inte Zessan ha...
FUCK OFF VÄRMDÖ KOMMUN!!!!

RSS 2.0